Issue with Migration/Moving....

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
lee-2 lee-2
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Issue with Migration/Moving....

Hi

i've got a little issue, where I wanted to move from Plone 4.0.1 to the latest version of Plone 4.3.2

I copied over the filestorage and blobstorage directories to their respective directories on the new Plone 4.3.2 'instance'.


Clean install of Plone 4.3.2

./install.sh standalone

Then added all the Products from the Plone 4.0.1 server that crashed.

         Products.LinguaPlone
#    Products.CacheSetup
    Products.PloneHelpCenter
    Products.Poi
#    Products.WebServerAuth
#    Products.PloneLDAP
#   Products.ZMySQLDA
    plonetheme.delicious2
#    Products.PloneHotfix20121106      
#   Products.PloneFormGen <=1.6dev
    Products.PloneFormGen
    collective.recaptcha   

The uncomment Products was installed on the server.

When I then did a start up, I could see the 'upgrade' page for the site.

Ran the Dry-Run first.

This is the output....

    size = obj.get_size()
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/Products.ATContentTypes-2.1.13-py2.7.egg/Products/ATContentTypes/content/base.py", line 199, in get_size
    return f.get_size(self) or 0
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.blob-1.5.8-py2.7.egg/plone/app/blob/field.py", line 294, in get_size
    return blob.get_size()
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.blob-1.5.8-py2.7.egg/plone/app/blob/field.py", line 119, in get_size
    blob = openBlob(self.blob)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.blob-1.5.8-py2.7.egg/plone/app/blob/utils.py", line 52, in openBlob
    return blob.open(mode)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/Connection.py", line 860, in setstate
    self._setstate(obj)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/Connection.py", line 922, in _setstate
    obj._p_blob_committed = self._storage.loadBlob(obj._p_oid, serial)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/Connection.py", line 1318, in loadBlob
    return self._storage.loadBlob(oid, serial)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/blob.py", line 644, in loadBlob
    raise POSKeyError("No blob file oid=%s,serial=%s" % (oid,serial), oid, serial)
POSKeyError: 'No blob file oid=\x00\x00\x00\x00\x00\x00%\x06,serial=\x03\x8b\xad\x9fM\x07W\x99'
2014-01-17 12:23:15 INFO plone.app.upgrade End of upgrade path, migration has finished
2014-01-17 12:23:15 ERROR plone.app.upgrade The upgrade path did NOT reach current version
2014-01-17 12:23:15 ERROR plone.app.upgrade Migration has failed
2014-01-17 12:23:15 INFO plone.app.upgrade Dry run selected, transaction aborted


This blob file of course doesn't exist in the blobstorage I copied. How do I correct this? Is it even possible to correct this?

The Plone 4.0.1 is a mission to get going again. Is it possible to mount the Data.fs, and 'copy' over the data at least that are stored in
some blobs, so that we don't lose everything...


Regards
Lee



_______________________________________________
Setup mailing list
[hidden email]
https://lists.plone.org/mailman/listinfo/plone-setup
eehmke eehmke
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Issue with Migration/Moving....

Why do you expect:

"This blob file of course doesn't exist in the blobstorage I copied. How do I correct this? Is it even possible to correct this?"

It should be there, if it was in the original blob storage. Does it exist? Right permissions? Running buildout again might help.

lee <[hidden email]> schrieb:
Hi

i've got a little issue, where I wanted to move from Plone 4.0.1 to the latest version of Plone 4.3.2

I copied over the filestorage and blobstorage directories to their respective directories on the new Plone 4.3.2 'instance'.


Clean install of Plone 4.3.2

./install.sh standalone

Then added all the Products from the Plone 4.0.1 server that crashed.

         Products.LinguaPlone
#    Products.CacheSetup
    Products.PloneHelpCenter
    Products.Poi
#    Products.WebServerAuth
#    Products.PloneLDAP
#   Products.ZMySQLDA
    plonetheme.delicious2
#    Products.PloneHotfix20121106      
#   Products.PloneFormGen <=1.6dev
    Products.PloneFormGen
    collective.recaptcha   

The uncomment Products was installed on the server.

When I then did a start up, I could see the 'upgrade' page for the site.

Ran the Dry-Run first.

This is the output....

    size = obj.get_size()
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/Products.ATContentTypes-2.1.13-py2.7.egg/Products/ATContentTypes/content/base.py", line 199, in get_size
    return f.get_size(self) or 0
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.blob-1.5.8-py2.7.egg/plone/app/blob/field.py", line 294, in get_size
    return blob.get_size()
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.blob-1.5.8-py2.7.egg/plone/app/blob/field.py", line 119, in get_size
    blob = openBlob(self.blob)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.blob-1.5.8-py2.7.egg/plone/app/blob/utils.py", line 52, in openBlob
    return blob.open(mode)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/Connection.py", line 860, in setstate
    self._setstate(obj)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/Connection.py", line 922, in _setstate
    obj._p_blob_committed = self._storage.loadBlob(obj._p_oid, serial)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/Connection.py", line 1318, in loadBlob
    return self._storage.loadBlob(oid, serial)
  File "/home/lcp/Plone/buildout-cache/eggs/ZODB3-3.10.5-py2.7-linux-x86_64.egg/ZODB/blob.py", line 644, in loadBlob
    raise POSKeyError("No blob file oid=%s,serial=%s" % (oid,serial), oid, serial)
POSKeyError: 'No blob file oid=\x00\x00\x00\x00\x00\x00%\x06,serial=\x03\x8b\xad\x9fM\x07W\x99'
2014-01-17 12:23:15 INFO plone.app.upgrade End of upgrade path, migration has finished
2014-01-17 12:23:15 ERROR plone.app.upgrade The upgrade path did NOT reach current version
2014-01-17 12:23:15 ERROR plone.app.upgrade Migration has failed
2014-01-17 12:23:15 INFO plone.app.upgrade Dry run selected, transaction aborted


This blob file of course doesn't exist in the blobstorage I copied. How do I correct this? Is it even possible to correct this?

The Plone 4.0.1 is a mission to get going again. Is it possible to mount the Data.fs, and 'copy' over the data at least that are stored in
some blobs, so that we don't lose everything...


Regards
Lee




Setup mailing list
[hidden email]
https://lists.plone.org/mailman/listinfo/plone-setup

--
Diese Nachricht wurde von meinem Android-Mobiltelefon mit K-9 Mail gesendet.
_______________________________________________
Setup mailing list
[hidden email]
https://lists.plone.org/mailman/listinfo/plone-setup