Error message when I try and bring up themes in plone

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Katrina Paerata Katrina Paerata
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Error message when I try and bring up themes in plone

Hi 

I have installed plone on my localhost using plone.dev vagrant and it is all working except when I try to bring up the themes page it comes up with an error message:

Traceback (innermost last):
  Module ZPublisher.Publish, line 138, in publish
  Module ZPublisher.mapply, line 77, in mapply
  Module ZPublisher.Publish, line 48, in call_object
  Module plone.app.theming.browser.controlpanel, line 51, in __call__
  Module Products.Five.browser.pagetemplatefile, line 125, in __call__
  Module Products.Five.browser.pagetemplatefile, line 59, in __call__
  Module zope.pagetemplate.pagetemplate, line 132, in pt_render
  Module five.pt.engine, line 93, in __call__
  Module z3c.pt.pagetemplate, line 163, in render
  Module chameleon.zpt.template, line 257, in render
  Module chameleon.template, line 190, in render
  Module chameleon.template, line 172, in render
  Module f403a1cf42b1002803b7dec0a1a2f62117a7f630.py, line 4833, in render
  Module 0a112a4fe7c4b1f7392334e4d862f6e105d1ad2d.py, line 1202, in render_master
  Module 0a112a4fe7c4b1f7392334e4d862f6e105d1ad2d.py, line 460, in render_content
  Module f403a1cf42b1002803b7dec0a1a2f62117a7f630.py, line 2996, in __fill_main
  Module plone.app.controlpanel.skins, line 141, in get_use_popups
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'getEnabled'

 - Expression: "python:request.get('usePopups', view.skinsSettings.use_popups)"
 - Filename:   ... .2.0-py2.7.egg/plone/app/theming/browser/controlpanel.pt
 - Location:   (529:45)
 - Source:     ... python:request.get('usePopups', view.skinsSettings.use_popups) ...
                   ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 - Arguments:  repeat: {...} (0)
               template: <ViewPageTemplateFile - at 0xb403d6ccL>
               views: <ViewMapper - at 0xb3b027ecL>
               modules: <instance - at 0xb63edb4cL>
               args: <tuple - at 0xb748b02cL>
               here: <ImplicitAcquisitionWrapper Ploning at 0xb19a1eb4L>
               user: <ImplicitAcquisitionWrapper - at 0xb151457cL>
               nothing: <NoneType - at 0x833f204>
               container: <ImplicitAcquisitionWrapper Ploning at 0xb19a1eb4L>
               request: <instance - at 0xb1d71b0cL>
               wrapped_repeat: <SafeMapping - at 0xb151470cL>
               traverse_subpath: <list - at 0xb3b02f8cL>
               default: <object - at 0xb74b16d0L>
               loop: {...} (2)
               context: <ImplicitAcquisitionWrapper Ploning at 0xb19a1eb4L>
               view: <SimpleViewClass from /home/vagrant/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.theming-1.2.0-py2.7.egg/plone/app/theming/browser/controlpanel.pt theming-controlpanel at 0xb1d7118cL>
               translate: <function translate at 0xb26aa6f4L>
               root: <ImplicitAcquisitionWrapper Zope at 0xb1db284cL>
               options: {...} (0)
               target_language: <NoneType - at 0x833f204>





Katrina Paerata




_______________________________________________
Setup mailing list
[hidden email]
https://lists.plone.org/mailman/listinfo/plone-setup
espen espen
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error message when I try and bring up themes in plone

This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
This is a version Problem
(are you trying to use Plone 5? I had the same problem there and fixed it using



10. apr. 2015 kl. 11:04 skrev Katrina Paerata [via Plone] <[hidden email]>:

Hi 

I have installed plone on my localhost using plone.dev vagrant and it is all working except when I try to bring up the themes page it comes up with an error message:

Traceback (innermost last):
  Module ZPublisher.Publish, line 138, in publish
  Module ZPublisher.mapply, line 77, in mapply
  Module ZPublisher.Publish, line 48, in call_object
  Module plone.app.theming.browser.controlpanel, line 51, in __call__
  Module Products.Five.browser.pagetemplatefile, line 125, in __call__
  Module Products.Five.browser.pagetemplatefile, line 59, in __call__
  Module zope.pagetemplate.pagetemplate, line 132, in pt_render
  Module five.pt.engine, line 93, in __call__
  Module z3c.pt.pagetemplate, line 163, in render
  Module chameleon.zpt.template, line 257, in render
  Module chameleon.template, line 190, in render
  Module chameleon.template, line 172, in render
  Module f403a1cf42b1002803b7dec0a1a2f62117a7f630.py, line 4833, in render
  Module 0a112a4fe7c4b1f7392334e4d862f6e105d1ad2d.py, line 1202, in render_master
  Module 0a112a4fe7c4b1f7392334e4d862f6e105d1ad2d.py, line 460, in render_content
  Module f403a1cf42b1002803b7dec0a1a2f62117a7f630.py, line 2996, in __fill_main
  Module plone.app.controlpanel.skins, line 141, in get_use_popups
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'getEnabled'

 - Expression: "python:request.get('usePopups', view.skinsSettings.use_popups)"
 - Filename:   ... .2.0-py2.7.egg/plone/app/theming/browser/controlpanel.pt
 - Location:   (529:45)
 - Source:     ... python:request.get('usePopups', view.skinsSettings.use_popups) ...
                   ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 - Arguments:  repeat: {...} (0)
               template: <ViewPageTemplateFile - at 0xb403d6ccL>
               views: <ViewMapper - at 0xb3b027ecL>
               modules: <instance - at 0xb63edb4cL>
               args: <tuple - at 0xb748b02cL>
               here: <ImplicitAcquisitionWrapper Ploning at 0xb19a1eb4L>
               user: <ImplicitAcquisitionWrapper - at 0xb151457cL>
               nothing: <NoneType - at 0x833f204>
               container: <ImplicitAcquisitionWrapper Ploning at 0xb19a1eb4L>
               request: <instance - at 0xb1d71b0cL>
               wrapped_repeat: <SafeMapping - at 0xb151470cL>
               traverse_subpath: <list - at 0xb3b02f8cL>
               default: <object - at 0xb74b16d0L>
               loop: {...} (2)
               context: <ImplicitAcquisitionWrapper Ploning at 0xb19a1eb4L>
               view: <SimpleViewClass from /home/vagrant/Plone/buildout-cache/eggs/plone.app.theming-1.2.0-py2.7.egg/plone/app/theming/browser/controlpanel.pt theming-controlpanel at 0xb1d7118cL>
               translate: <function translate at 0xb26aa6f4L>
               root: <ImplicitAcquisitionWrapper Zope at 0xb1db284cL>
               options: {...} (0)
               target_language: <NoneType - at 0x833f204>





Katrina Paerata
<a href="x-msg://27/user/SendEmail.jtp?type=node&amp;node=7573601&amp;i=0" target="_top" rel="nofollow" link="external">[hidden email]




_______________________________________________
Setup mailing list
<a href="x-msg://27/user/SendEmail.jtp?type=node&amp;node=7573601&amp;i=1" target="_top" rel="nofollow" link="external">[hidden email]
https://lists.plone.org/mailman/listinfo/plone-setup



If you reply to this email, your message will be added to the discussion below:
http://plone.293351.n2.nabble.com/Error-message-when-I-try-and-bring-up-themes-in-plone-tp7573601.html
To start a new topic under Installation, Setup, Upgrades, email [hidden email]
To unsubscribe from Plone, click here.
NAML